Taklit Edilemeyen Banknotlar
Evet şaşırmadınız dünyada taklit edilemeyen banknotlarda var. Türkiye ‘de bulunan banknotlar gibi değil bunlar gerçekden taklit edilmesi güç. Hani bizim bakanlarımız çıkıp derlerya “taklit edilmesi imkansız ” diye işte o paralar birazdan göreceğiniz paralar.
Ama ben düşünüyorum ki Türk halkı aşağıdaki paralarıda eminim taklit eder :D Yani bizim bi çılgın Türk arkadaşımız yapsa şöyle bin adet falan 10 Hon Kong doları hiçde kötü olmaz yani :)
Neyse şakayı bırakalım işte size , o taklit edilmesi imkansız banknotlar ve neden taklit edilemeyeceğinin yanıtları
10,000 Kazakistan tengesi
Bu banknot, her iki tarafında da güvenlik şeridi bulunan ilk para. Banknot, ayırt edici şeritlerden oluşuyor ve özel bir ışık olmadan çıplak gözle çok kolay fark edilmiyor.
—————————–
50 Meksika pezosu
Banknot yana kıvrıldığında renk değiştiren şeritli polimerlere sahip. Paranın üzerindeki şeffaf çerçeve, kopyalamayı zorlaştıran diğer bir faktör.
———————————————
1,000 İsveç kronu
1,000 kron, taklit edilmesi neredeyse imkansız filigranlara sahip ve dünya genelinde hassas merceklerle görülebilen güvenlik şeridi kullanılan ilk banknot.
——————————————–
10 Hong Kong doları![](https://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5C269%5CTaklit%20edilmesi%20en%20zor%20banknotlar%5C05.jpg)
Yoğunluğu artırılmış mürekkep, 10 Hong Kong dolarının en belirgin özelliği. Gerçek banknotların üzerindeki at illüstrasyonları paranın her iki tarafında da kusursuz bir şekilde yerleştirilmiş. Paranın üzerindeki illüstrasyonları sahte malzemeler kullanarak taklit etmek oldukça zor.
——————————————–
10 Nepal rupisi
Nepal’de tedavülde olan 10 rupi sahip olduğu polimer çerçeve ve ince metalik filmler sayesinde taklit edilmesi zor bir banknot.
——————————————–
1,000 Irak dinarı
Üzerinde kabartılmış harfler bulunan 1,000 Irak dinarında aynı zamanda sadece ultraviyole ışınlar altında görülebilen bir tür mürekkep kullanılıyor.
——————————————–
20 İngiliz sterlini
Yeni İngiliz 20 sterlini çıkıntılı holografik şeritler barındırıyor. Banknot üzerindeki ‘20’ rakamıyla sterlin sembolü arasındaki şeritlerde bulunan resim, para aşağı-yukarı hareket ettirildiğinde değişiyor.